fbpx

Kunstmalerier

Kunst malerier

Maleriet er for mig et udtryk, som opstår, fordi jeg mærker noget indeni mig, som har brug for at komme til ud. Jeg maler, fordi jeg ikke kan lade være. Jeg bruger også kunsten bevidst til at finde ind til noget, der ligger dybere indeni mig. Eller den forløser længslen efter at være i et med noget, som er større end mig selv – et frirum, hvor der ikke er nogle tanker eller følelser som forstyrrer.

Jeg lader mig gerne inspirere af naturen, f. eks af en farve. Jeg bruger under maleprocessen, akrylmaling, vand, pensler, spartel, papir, glimmer, svamp, børste, pasteller og blyanter. Meditations musik gør at jeg bliver groundet, inden jeg går i gang. Det, som er vigtigt for mig, det er at være i processen. Nogle gange maler billedet sig af sig selv og andre gange må det hele vaskes af og så starter jeg forfra. Det med at lægge flere lag på og tage af og se hvad der dukker op, det er en balancedans mellem farver, lærred og mig. Det er her min nysgerrighed er. Tålmodighed er her nogle gange en dyd og pludselig opstår der et udtryk, som jeg forfølger. Det handler om at male intuitivt eller spontant, hvor jeg maler uden at tænke og derefter kommer reflektionen, hvor jeg mærker mig selv og betragter billedet, så det kan justeres, finpudses og de sidste detaljer besluttes.

Det er aldrig forudbestemt, hvordan billedet skal se ud. Under processen bliver det vendt på alle led og kanter, før jeg beslutter, hvordan det skal vende. Mine billeder er altid abstrakte og noget der opstår, da jeg kan ikke male eller tegne naturalistisk.

Beskuerne vil altid kunne finde streger, former, figurer, skikkelser i mine billeder. Ligeledes vil beskueren kunne fornemme en subtil energi udstråling fra farverne ved at fordybe sig ind i kunstværket.